Speeltijd

joke —  13/02/2014 — 1 Comment

SytycP_13febWeb

Nu we de grote offsetdrukpers van AKV|St.Joost hebben ontdekt als ideaal ‘speelgoed’ om te experimenteren met drukwerk, kunnen we het natuurlijk niet laten om daar meteen aan de slag te gaan.

Een nieuweklasse-workshop, geïnspireerd door ‘So you think you can PRINT!?’:

Met als thema Dutch Design zal er door een select gezelschap van studenten en alumni van AKV|St.Joost geëxperimenteerd worden met de mogelijkheden van offsetdruk. Hierbij krijgen we deskundige begeleiding van John van Peer, de drukwerkmeester.

In het eerste deel van de workshop (= de voorbereiding, donderdag 27 februari) ‘bouwen’ we samen de drukvormen waarbij we zo weinig mogelijk gebruik maken van computers en printers.
Het drukken (woensdag 12 maart) zal gebeuren op de ‘grote offsetpers’. Deze is uitermate geschikt voor irisdrukken, wat we natuurlijk ten volle gaan benutten. Er zal worden gespeeld met veel kleur, inclusief metallics en fluo, zowel in de inkt als het papier.

Het resultaat van de workshop (een reeks unieke posters) zal van 20 maart t/m 3 juni te zien zijn in Dutch Design Hotel Artemis

De workshop vindt plaats in de drukkerij van AKV|St.Joost (Breda)
Donderdag 27 februari (voorbereiden) en woensdag 12 maart (drukken)
Maximum aantal deelnemers is 10.

We zijn op zoek naar nog een paar studenten die tijd en zin hebben om hier aan mee te doen.
Aanmelden kan via info@nieuweklasse.org of 06 – 557 63 989

De grote offsetpers van de academie is helemaal te gek voor het experimenteren met drukwerk. De proefpers kan bijvoorbeeld verschillende papiersoorten – met uiteenlopende diktes – door elkaar aan en is ideaal om irisdrukken te maken.

joke

Posts

Trackbacks and Pingbacks:

  1. Nu nog zonder kleur | nieuweklasse - 28/02/2014

    [...] en alumni Grafisch Ontwerpen, afstudeerjaar: 2008, 2011, 2013, 2014, 2015 en 2016 deel 1 van de workshop waarin we gaan spelen met irisdrukken donderdag 27 februari, 2014, AKV | St.Joost, [...]

Leave a Reply

*

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>