Zorgvuldig en beslist

joke —  05/08/2011 — 3 Comments

Aanvullend op de masterclass, stonden twee dagen zeefdrukken ‘Harmen Liemburg-stijl’ op het programma, met zes fanatieke deelnemers (bij het AGA). >> beeldverslag

Het papier werd ons aangeboden door Antalis.
Onze keuze viel op:
Conqueror Wove (Unwatermarked) Diamond White / Curious Skin, zwart / Curious Metallics, zilverwit, gold leaf + galvanised / Curious Translucents, zilver + Red Laquer / Pop’Set, sunshine yellow + cosmo pink / bruin kraft satijn verpakkingspapier
Calff & Meischke sneed de grote vellen schoon tot A1 formaat.

 
Het sleutelwoord van het weekend was workflow. Harmen gaf voortdurend instructies om adequaat te handelen. “Het gaat niet zozeer om snel te werken, maar wel om het zorgvuldig en beslist te doen.”


“De inkt moet als een dikke yoghurt van het mes af blobben.”

> Reacties van de deelnemers:

Eralda van Zurk

“Ik vond het echt ‘tha bomb’! Minpuntje was natuurlijk de opmerking dat ik te klein ben voor een bepaalde tafel… ;)
Grootte van de groep was prima. Moet zeker niet groter worden. Alles was te overzien en alle beelden en illustraties maakten het echt tot een fantastisch geheel!
Spijtig dat we geen iris-druk hebben uitgeprobeerd want dat had ik echt graag willen zien. Maar er was gewoon tijd te kort leek het wel. Het was ook mooi om te zien hoe juist kleuren waarvan je je afvraagt of die überhaupt wel mooi zijn, ineens van het papier afknallen in combinatie met andere kleuren. En ik heb ook weer geleerd dat je alles zo precies moet uitvoeren om het beste uit je werk te halen. Anders kan het zomaar zijn dat er teveel inkt door de zeef gaat en je vlekken krijgt op je papier of je drukt ineens zonder papier rechtstreeks op de tafel. (priceless!!!)


Het was inspirerend, uitputtend, leerzaam en kleurrijk! Ik had graag nog dagen door willen gaan. Maar het is beter om op het hoogtepunt te stoppen. Ik ben ook ontzettend benieuwd naar het boekje dat er uiteindelijk gaat komen.”

Eline Pellis

“Fantastisch! Het was alles was wat ik ervan verwachtte. Van alle (technische) stappen van het zeefdrukproces heb ik een goed beeld gekregen. Er was genoeg tijd/ruimte om er vertrouwd mee te raken. Nu heb ik een mooie basis om er zelf verder aan te werken. Dus.. dat wordt 1x per maand naar het grafisch atelier ;-)

Amanda Butterworth


“Tot nu toe was ik met zeefdrukken gewend rekening te houden met een groot aantal mislukte drukken. Dit blijkt de grootste onzin! Gewoon schoon, geordend en gedisciplineerd werken is de oplossing. Harmen is hier meester in!”

Anja Brunt


“Er ging een nieuwe wereld voor mij open met masterclass zeefdrukken. Harmen laat je dan ook werkelijk alles tot in detail zien op het gebied van ontwerp tot uitvoering. Een gepassioneerd ontwerper ‘pur sang’. Fijn was het samenwerken met een toffe groep deelnemers.”

Gerben Dollen (Type Mafia)


“De intentie was om mijn geheugen op te frissen hoe alles in een zeefdrukwerkplaats ook alweer werkt, om vervolgens zelfstandig ermee aan de slag te kunnen. Dat is goed gelukt door het proces in één weekend een aantal keer te doorlopen. Een welkome aanvulling daarop waren Harmen’s inhoudelijke inzichten, zijn kritische blik en pragmatische hands-on houding. Winning!”

 
Het was Harmine Louwé die Harmen kon overtuigen om het duo-zeefdrukken in te voeren (in je eentje was het onmogelijk deze zeefdruktafel te bedienen).

 
De mix van het papier, de beelden en de kleuren zorgden voor een grote diversiteit in de drukvellen waar “het wonder van overdruk” duidelijk te zien is.


 
Als verrassing voor de deelnemers had Harmen nog voor een speciale poster gezorgd.

joke

Posts

Trackbacks and Pingbacks:

  1. wintereditie zeefdrukmasterclass « nieuweklasse - 12/10/2011

    [...] + + + + + + + ** uitgebreide verslagen van onze ‘plezante zeefdrukzomer’: verslag 1: deel A verslag 2: deel B -1 verslag 2: deel B -2 beeldverslag van het zeefdrukweekend reactie deelnemers zeefdrukweekend [...]

  2. Masterclass: Ontwerpen vanuit drukwerk « nieuweklasse - 26/10/2011

    [...] van het zeefdrukweekend afgelopen zomer / reacties van de deelnemers resultaten van het [...]

  3. Zelf aan de slag met zeefdruk « nieuweklasse - 11/11/2011

    [...] zomer organiseerden we al zo’n zeefdrukweekend. – reacties van de deelnemers – fotoverslag – [...]

Leave a Reply

*

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>