Omdat MEER gewoon BETER is

joke —  22/01/2015 — 2 Comments

Een dubbeleditie van So you think you can PRINT!?

Vrijdag 22 mei 2015 zal nieuweklasse weer spelen met de persen van drukkerij Zwaan. We nemen daarbij 2 persen in: de Anicolor (offset) waarmee we al eerder hebben gespeeld en de digitale drukpers HP Indigo.

sIMG_0788
> > > Plezier en kleur tijdens één van de vorige edities van de workshop

sIMG_0800

Op beide persen kunnen 8 deelnemers hun eigen ontwerp van een postkaart gedrukt zien worden op verschillende papiersoorten. We zien live de drukgangen gestapeld worden en het effect van de verschillende inkten op de verschillende papiersoorten en -kleuren.

Elke deelnemer heeft daarvoor een eigen ontwerp voor een A6 kaart aangeleverd. Bij het ontwerpen is gewerkt vanuit de gekozen kleuren en de volgorde van het drukken.

Op de offsetpers gaan we drukken op gekleurde papieren. Het wit in onze ontwerpen zal dus gedrukt moeten worden. Uiteraard komen we dan op de vraag hoe dekkend dekwit in offset nu eigenlijk is. Er wordt gedrukt met wit, een felle kleur, zwart, een metallic en nog een drukgang wit (om het wit witter te maken). Door deze drukgangen te stapelen kunnen er allerlei spannende combinaties worden gemaakt en bij wisseling van de papierkleur ziet alles er weer totaal anders uit.
> meer informatie over de workshop ‘Wit als drukkleur’.

Op de HP Indigo gaan we uitzoeken hoe dat nu eigenlijk zit met dat digitaal drukken. Hoe anders is dat dan offset? Wat biedt het ons extra? In fullcolor gaan we de mogelijkheden uitproberen en de grenzen van de machine opzoeken. We proberen vijf uiteenlopende papiersoorten uit.
> meer informatie over de workshop ‘Is digitaal drukken ook zó leuk?’.

Het mooie van twee workshops die tegelijk plaatsvinden is natuurlijk dat we ook de resultaten van de andere workshop kunnen zien.
Want meer is gewoon beter!

> > > Het ‘speelgoed’: bovenaan de Anicolor, daaronder CMYK in de HP Indigo
sIMG_0538

sIMG_0487

> > > En ondertussen laten ze bij Zwaan graag allerlei voorbeelden zien van bijzonder drukwerk dat ze hebben gemaakt
sIMG_0706

Onderdeel van beide workshops is de prepress-sessie woensdag 6 mei. Hier krijg je de nodige uitleg (technische informatie) om je ontwerp te maken en het drukwerk voor te bereiden, maken we afspraken over de drukgangen en de aanlevering. Hier maak je ook kennis met de mensen die samen met jou de workshop zullen ervaren. Eventueel kan er gekozen worden om een gezamenlijk ontwerp te maken.
(De locatie waar deze sessie zal plaatsvinden wordt afhankelijk van de deelnemers bepaald. In overleg kan ook de datum van deze voorbereidingssessie nog worden aangepast.)

Iedereen levert uiterlijk donderdag 14 mei een ontwerp aan voor een eigen kaart (A6). Indien nodig is er daarvoor begeleiding om het document drukklaar te maken.

In de week na het drukken ontvangt elke deelnemer de eigen kaart in een oplage van 150 ex (op verschillend papier) + enkele volledige sets van de kaarten.
Door deel te nemen aan So you think you can PRINT!? maak je dus nieuw werk voor je portfolio, heb je iets bijzonders om naar je relaties te sturen (of diegenen die je hebben gesponsord om hieraan deel te nemen), en krijg je overzicht van verschillende effecten en mogelijkheden van drukwerk (toegepast door jou en de andere deelnemers).

Ivm de voorbereiding: gelieve je vóór 1 mei aan te melden voor de workshop van je keuze.

verslagen van vorige edities van de workshop op de offsetpers:
#1 / #2 / #3

sIMG_0935

+ + + + + + +
PRAKTISCH

Voor wie?
Ontwerpprofesionals die meer willen weten en zich willen bekwamen om bijzonder drukwerk te maken. Er is begeleiding en advies bij het ontwerp en de drukwerkvoorbereiding. Basiskennis van ontwerpen en opmaak (InDesign) is gewenst.

Wanneer en Waar?
Prepress-sessie: woensdag 6 mei 2015, 13-17u. De locatie wordt tzt in overleg met de deelnemers bepaald.
Drukken: vrijdag 22 mei 2015, 13-17u. Bij Zwaan Printmedia, Industrieweg 58, Wormerveer (indien gewenst word je vanaf het station opgehaald).
Aanmelden graag vóór 5 mei.

Wat kost het? en wat krijg je er voor?
Per workshop: 150 euro ex 21% BTW (181,50 inc)
Behalve de ervaring en de kennis, krijgt elke deelnemer zijn/haar eigen kaart (A6) in een oplage van 150 ex (op verschillend papier) + enkele volledige sets van de kaarten.

Papier en inkt zijn inclusief, evenals koffie en thee.

Wil je deelnemen of meer informatie?
Bel of mail Joke Mestdagh
06 – 557 63 989
info@nieuweklasse.org

joke

Posts

Trackbacks and Pingbacks:

  1. Alles komt goed (maar niet vanzelf) | nieuweklasse - 15/02/2015

    [...] ±1,5 uur. Locatie en tijd worden in overleg met de deelnemers bepaald. Voor de deelnemers aan de dubbeleditie van 4 maart zijn 3 prepress-bijeenkomsten gepland: woensdag 18 februari zaterdag 21 februari zaterdag 28 [...]

  2. nieuwe datum! | nieuweklasse - 01/03/2015

    [...]  Omdat MEER gewoon BETER is [...]

Leave a Reply

*

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>