Nog één keer (dit jaar)

joke —  16/10/2014 — Leave a comment

Met zeven deelnemers kunnen we nog één keertje dit jaar los gaan met drukwerk.
So you think you can PRINT!? Hoe dekkend is dekwit in offset eigenlijk?
woensdag 12 november

sIMG_0521

5 drukgangen op 5 verschillende kleuren papier:
wit + zwart + een felle kleur + een metallic + een tweede wit
op geel, knalroze, grijs, donkergroen en zwart.
Door de drukgangen te ‘stapelen’ ontstaan verrassende combinaties en het gekleurde papier zorgt voor nog meer spanning en sensatie.

Net zoals de vorige keren, levert iedere deelnemer een ontwerp aan voor een A6 postkaart. Dat ontwerp wordt gemaakt in functie van de gekozen kleuren en de volgorde van het drukken. Indien nodig wordt komt er een prepress-meeting met uitleg over het ontwerp opbouwen in lagen.
Van je eigen ontwerp krijg je een oplage (±150ex) op de verschillende papiersoorten en een aantal sets van het drukwerk van de anderen. Op die manier maak je dus iets bijzonders om naar vrienden en relaties te sturen, heb je nieuw werk voor je portfolio en je krijgt overzicht en voorbeelden van verschillende effecten en mogelijkheden. (Natuurlijk mag je ook kerstkaarten maken.)

Hieronder een mooi voorbeeld (ontwerp René Put) van gekleurd papier bedrukt met dekwit in offset.
sIMG_0456

Omdat de offsetinkten transparant zijn (met de metallics als uitzondering) wordt het wit subtieler dan als het in zeefdruk (met dekkende inkt) wordt uitgevoerd. Een andere optie is om te werken op ‘gewoon’ wit papier en het wit uit te sparen.

Hieronder vlnr: wit papier bedrukt met groen (offset), donkergrijs papier bedrukt met wit in zeefdruk, lichtblauw papier bedrukt met dekwit in offset
sIMG_0545

+ + + + + + +
PRAKTISCH

Voor wie?
Maximaal 7 ontwerpprofesionals die meer willen weten en zich willen bekwamen om bijzonder drukwerk te maken. Er is begeleiding en advies bij het ontwerp en de drukwerkvoorbereiding. Basiskennis van ontwerpen en opmaak (InDesign) is gewenst.

Wanneer?
woensdag 12 november 2014, 13-17u
(datum voor de prepress uitleg wordt in overleg met de deelnemers bepaald)

Waar?
Bij Zwaan Printmedia, Industrieweg 58, Wormerveer.
Indien gewenst word je vanaf het station opgehaald.

Wat kost het? en wat krijg je er voor?
150 euro ex 21% BTW (181,50 inc)
Behalve de ervaring en de kennis, krijgt elke deelnemer zijn/haar eigen kaart (A6) in een oplage van 150 ex (op verschillend papier) + enkele volledige sets van de kaarten.

Papier en inkt zijn inclusief, evenals koffie en thee.

Wil je deelnemen of meer informatie?
Bel of mail Joke Mestdagh
06 – 557 63 989
info@nieuweklasse.org

joke

Posts

No Comments

Be the first to start the conversation.

Leave a Reply

*

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>