Mijn één jarig jubileum

eline —  24/09/2010 — Leave a comment

(van Eline Pellis)
Al één jaar starter bij nieuweklasse*! Tijd voor een overzicht.

Over mijn eerste 3 maanden @nieuweklasse schreef ik al eerder.

Januari
Het dtp-project voor een bouwonderneming wordt elke keer groter en ingewikkelder. De duur van het opmaaktraject is kort, waardoor ik vanzelf assertiever en zelfverzekerder wordt. De uitdaging blijft om het overzicht te houden en iedereen zo goed mogelijk aan te sturen, zodat de tijd zo efficiënt mogelijk benut wordt en er geen fouten gemaakt worden. De volgende keer gaat Amanda mij assisteren met dit project.

Februari
Mijn nieuwe layout van het SerVicE magazine is goed ontvangen en fijn om mee te werken. In augustus kwam de nieuwe hoofdredacteur langs. Ik vind het belangrijk om mijn opdrachtgevers ‘in het echt’ te ontmoeten. Het helpt om gemakkelijker met elkaar te communiceren en we zijn beter op elkaar ingespeeld.

Voor hardlooprokjes.nl (vorig jaar heb ik het logo gerestyled) maak ik regelmatig advertenties, flyers of adresstickers. Daarom hangt er hier een hardlooprokje in de kast!

Maart
Bijzonder hoe je soms aan je opdrachten komt: Mijn contactpersoon bij de Rabobank (verzekeringen) begint een café! En ze vroeg mij om een logo, visitekaartje en website ontwerpen. Het budget was klein en ik besloot korting te geven. Wel met duidelijke afspraken over het ontwerptraject. Het visitekaartje is gedrukt door drukkerij Calff & Meischke en het resultaat is prachtig! Aan het einde had ik er toch meer tijd in gestoken dan dat ik met mezelf had afgesproken. Volgende keer moet ik strenger zijn tegen mijzelf!

Omdat ik vorig jaar teleurgesteld was, had ik geen behoefte om naar VROAAM!! te gaan. Toch wist Joke mij en de andere starters te overtuigen waarom we wél moesten gaan en dat is een goede beslissing geweest, want…

April
Opdracht van Barbara Asselbergs, die een erg drukke periode had door de combinatie van haar werk en studie. Voor Teleac maakte ik het ontwerp van een format voor een dvd serie met logo, handleiding en werkbladen. Erg interessant om goede elementen voor een serie te ontwerpen!

Via het nieuweklasse* netwerk kwam er een opdracht binnen van Basisschool ‘De Springplank’: Het ontwerpen van hun jubileumboek. Helaas… geen budget voor het ontwerpen :( maar wel voor de uitvoering en dat is interessant voor mijn portfolio! Bovendien kreeg ik er ongelooflijk veel werkplezier bij!! (Gratis, maar niet voor niets!)

Mei
- De eerste Druk Druk Druk (Ondertussen zijn we al 3 keer geweest!)
- Workshop Underware

Eind mei is mijn neefje plotseling overleden. Daarop volgde een moeilijke periode, waarbij ik mijn dagelijkse bezigheden het liefst had willen negeren. Toch ben ik ook ondernemer en zaken gaan gewoon door… Dankzij advies en steun van Joke en collega ontwerpers, die mij hielpen bij lopende opdrachten, kwam ik deze periode door.

Juni en zomermaanden
Tussendoor assisteer ik Joke regelmatig met haar opdrachten, o.a. voor de KB (digitaal jaarverslag, medewerkersboekje) en het Virtueel Museum Zuidas (plattegrond voor een tentoonstelling).

Verder hard gewerkt aan mijn website. Deze is (nog wel) ‘under construction’, maar er is nu een goede basis waaruit ik verder kan werken. Wordt vervolgd! (na mijn vakantie!)

Conclusie
Dit jaar is ongelooflijk snel voorbij gevlogen. Ik ben trots op de ontwikkeling die ik als zelfstandig ontwerper heb doorgemaakt. Ik heb meer inzicht gekregen in de praktijk van de zelfstandige ontwerper. Ik ga al veel beter met mijn opdrachten en opdrachtgevers om en dat geeft mij meer zekerheid.

Hoogtepunten: Underware workshop, assisteren bij de Igepa presentaties en vooral al de leuke mensen/ collega ontwerpers die ik ontmoet heb.
Grootste blunder:
Het verkeerd opslaan van een -net afgerond- bestand, waardoor ik ALLES kwijt was en 40 uur werk opnieuw kon gaan maken…
Ook leuk:
Den Haag, ‘s avonds gezellig uit eten en naar een lezing! (die lezing was helaas heel erg slecht!)
Saaiste dag: 28 juni, De hele dag Adobe programma’s installeren op mijn mac.
Drukste dag:
9 september: 15 uur non-stop, zonder pauze, aan een opmaakproject gewerkt bij de klant.
nieuweklasse* wijsheden: Gratis, maar niet voor niets!
Als je voor Sinterklaas speelt, moet je ook je mijter opzetten.
Als je met beide benen op de grond blijft staan, dan kom je niet ver. (kaart)

eline

Posts

No Comments

Be the first to start the conversation.

Leave a Reply

*

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>