Als je echt wilt leren bijzonder drukwerk te maken

joke —  03/05/2016 — 1 Comment

So you think you can PRINT!? is een workshop voor professionals. Dat zijn ontwerpers, illustratoren of andere drukwerkliefhebbers die bijzonder drukwerk willen (blijven) maken en voorbeelden willen creëren waarmee we de vraag naar dit drukwerk en de kennis die daarvoor nodig is levend houden.

Wat we, al doende, onderzoeken zijn de mogelijkheden en grenzen van verschillende druktechnieken, de werking van het stapelen van drukgangen en -kleuren (transparant of dekkend), het effect van verschillende papiersoorten en gekleurd papier, etc.

IMG_3233

Spelen met Offset!
Begin juni (1, 2, 3, 7 of 9 juni -definitief te bepalen door diegenen die willen meedoen) laat Zwaan Printmedia ons weer spelen met de Anicolor offsetpers, met vijf drukgangen. Dat kunnen 2 zwarten, een metallic en 2 fluo drukgangen zijn zoals bij de vorige edities (#1, #2, #3). Of, in overleg, kunnen we ook kiezen voor een andere optie. Bv een onderzoek naar dekwit met wit, een felle kleur, zwart, een metallic en nog een drukgang wit (om het wit witter te maken).

IMG_3216

Door de drukgangen te stapelen worden er allerlei spannende combinaties gemaakt die ook nog eens verschillen door verschillende papiersoorten (en kleuren) te gebruiken. Zo krijg je inzicht van het effect van de verschillende inkten op verschillende papiersoorten en -kleuren.

IMG_3206

Iedere deelnemer levert een ontwerp aan voor een eigen kaart (A6). Deze worden samengevoegd op 1 drukvel die we live gedrukt zien worden. Om je ontwerp te maken en het drukwerk voor te bereiden krijg je, uiteraard, de nodige uitleg (technische informatie).
Je ontvangt de eigen kaart in een oplage van 150 ex (op verschillend papier) + enkele volledige sets van de verschillende kaarten.

IMG_3195

Door deel te nemen aan ‘So you think you can PRINT!?’ maak je dus nieuw werk voor je portfolio, heb je bijzonder drukwerk en krijg je overzicht van verschillende effecten en mogelijkheden van drukwerk (toegepast door jou en de andere deelnemers).

[op de foto's zijn kaarten te zien van Guus Verschuur, Akkie Bosje, Amanda Butterworth, Steffi Munsterman en Mark van den Heuvel]

+ + + + + + +
PRAKTISCH

Voor wie?
Iedereen die meer wil weten over bijzonder drukwerk en dat zelf wil kunnen maken.
Er is begeleiding en advies bij het ontwerp en de drukwerkvoorbereiding. Basiskennis van ontwerpen en opmaak (InDesign) is gewenst.

Wanneer?
Woensdag 1, donderdag 2, vrijdag 3, dinsdag 7 of donderdag 9 juni 2016, 13-17u.
In overleg met diegenen die willen meedoen wordt een definitieve datum bepaald.

Waar?
Bij Zwaan Printmedia, Industrieweg 58, Wormerveer (indien gewenst word je vanaf het station opgehaald).

Wat kost het? en wat krijg je er voor?
150 euro ex 21% BTW (181,50 inc)
Behalve de ervaring en de kennis, krijgt elke deelnemer zijn/haar eigen kaart (A6) in een oplage van 150 ex (op verschillend papier) + enkele volledige sets van de kaarten.
Papier en inkt zijn inclusief, evenals koffie en thee.

Wil je deelnemen of meer informatie?
Bel of mail Joke Mestdagh: 06 – 557 63 989
info@nieuweklasse.org / jgmestdagh@gmail.com

joke

Posts

Trackbacks and Pingbacks:

  1. Mogelijke data voor ‘So you think you can PRINT!?’ | nieuweklasse - 03/05/2016

    [...] hebben we vijf mogelijke data voor de workshop So you think you can PRINT!? begin juni bij Zwaan Printmedia: woensdag 1, donderdag 2, vrijdag 3, dinsdag 7 of donderdag 9 [...]

Leave a Reply

*

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>