nieuweklasse lijkt nergens op!

joke —  16/04/2011 — Leave a comment

Toen Jeroen van Erp mij dat een tijdje geleden zei, schrok ik wel een beetje. Gelukkig bedoelde hij dat er, volgens hem, nog niets zoals nieuweklasse* bestaat.

Dat is waar en het is ook nog volop in ontwikkeling. Toch was dit wel een aanleiding om wat duidelijker te worden.

nieuweklasse* is een netwerk van actieve ontwerpers. Voornamelijk grafisch, in de ruimste zin. Van onervaren/onbevangen ontwerpers tot ‘oude rotten’ (‘helden’). En alles daartussenin en wat er mee samengaat. Het gaat over het delen van ervaring, kennis en enthousiasme en dat vooral door te DOEN.
[pdf_tekst]

Bij ons kan je terecht voor begeleiding op maat. Afhankelijk van de behoefte.

Daarnaast organiseren we ‘doe-dagen’.
* Vorig jaar mei hadden we, met een vrij grote groep, een workshop van Bas Jacobs (Underware).
* Met een kleiner, wisselend gezelschap gaan we regelmatig aan de slag in de drukwerkplaats van Alex Barbaix. 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7
* We hebben ook nog een clubje dat bezig is met e-boeken, gewoon door ze te maken.
* En op ons verlanglijstje voor binnenkort staat ‘iets met zeefdruk’… (daar wordt aan gewerkt!)
Op deze doe-dagen gaat het ons niet om snelle resultaten. We willen vooral uitproberen, experimenteren. Faliekant mislukken mag dus. (Wat een grote luxe is!)
En tussendoor maken we ook wel mooie dingen, natuurlijk.

Verder willen we ook graag participeren in bijeenkomsten over ontwerpen en wat er bij komt kijken. (Liefst met meer dan ‘ontwerpers die gewoon hun werk laten zien’!)
De OpenHaard-avond, waar ik als gastcurator voor het thema en het uitnodigen van de gasten zorgde, was ‘een aftrap’ hiervoor.

joke

Posts

No Comments

Be the first to start the conversation.

Leave a Reply

*

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>